Foto: Pixabay

Drie medewerkers consultatiebureaus besmet met het coronavirus


Drie medewerkers van de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) in Den Haag zijn positief getest op het coronavirus Covid-19. Daarnaast zit één CJG-medewerker (preventief) thuis in quarantaine. Om elk risico uit te sluiten, zijn de CJG-locaties Wateringseveld en Bentelostraat (beide in stadsdeel Escamp) sinds woensdag 5 augustus dicht. De dienstverlening op alle overige CJG-locaties gaat gewoon door.

Den Haag - Vanaf maandag 17 augustus zullen ook beide CJG-locaties in Escamp weer open gaan. Op dat moment is de preventieve quarantaineperiode van twee weken achter de rug. Sinds maandag 3 augustus heeft namelijk niemand meer van de (toen nog potentieel) besmette collega’s gewerkt. Maandag 3 augustus begon de quarantaineperiode van 2 weken.

Direct na de testuitslag is GGD Haaglanden een bron- en contactenonderzoek gestart bij twee van de positieve medewerkers. Het bron- en contactonderzoek van de derde medewerker gebeurt door GGD Hollands Midden. GGD Haaglanden geeft aan dat het risico voor de gezinnen die contact hebben gehad met een van de besmette CJG-medewerkers klein is. Wel zijn de gezinnen door CJG geïnformeerd over de situatie. Daarbij is hen bovendien geadviseerd te letten op het ontstaan van eventuele klachten. In geval van klachten is het advies om contact op te nemen met het landelijke coronanummer (0800-1202) en in geval van het kind met GGD Haaglanden zelf.

Alle medewerkers van de CJG-locaties Bentelostraat en Wateringseveld zijn inmiddels geïnformeerd. Geplande fysieke afspraken worden zoveel mogelijk omgezet naar een telefonisch consult. Afspraken waarbij fysieke handelingen nodig zijn, worden naar maandag 17 augustus of later verzet.

Daarnaast bieden de overige CJG-locaties ondersteuning voor specifieke consulten, zoals de vaccinatie voor maternale kinkhoest bij moeders die al 30 weken of meer zwanger zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden