Den Haag roept strandgangers op met het ov te komen.
Den Haag roept strandgangers op met het ov te komen. (Foto: Pixabay)

Den Haag treft maatregelen vanwege de te verwachte drukte op het strand

De gemeente Den Haag roept op om niet met de auto, maar met het ov of deelfiets of - scooter naar het strand te komen. Daarnaast zet Den Haag extra handhavers en verkeersregelaars in om de te verwachte drukte de komende dagen in goede banen te leiden. 

Den Haag - Wie van buiten Den Haag komt kan de auto meteen al vóór of direct ná binnenkomst in de stad op één van de parkeerterreinen aan de stadsranden of in de talloze parkeergarages in de stad parkeren. Vanaf dit punt kunnen bezoekers de tram, bus, deelfiets of deelscooter nemen. Ze zijn dan binnen een kwartier op het strand. Daarmee wordt een urenlange zinloze zoektocht naar een parkeerplaats en een urenlang verblijf in een hete auto voorkomen. 

 “Van Scheveningen tot Kijkduin stellen wij alles in het werk om een gastvrije badplaats te zijn”, zegt loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer. “Er komt een fantastische periode aan, met een groot aantal dagen met zomers weer. Bewust reizen hoort bij een mooie stranddag.”

De stad verwacht deze dagen meer bezoekers te verwelkomen dan in voorgaande jaren. Immers, meer Nederlanders vieren vanwege de coronacrisis vakantie in eigen land. “Dat stelt ons voor een grote uitdaging”, zegt Hilbert Bredemeijer. “Eenmaal op onze 11 kilometer lange en gemiddeld 100 meter brede stranden, hebben mensen in principe de ruimte om zich aan de 1,5 meter afstand te kunnen houden. De uitdaging zit ‘m vooral in het bereiken van het strand. Dat begint met slim reizen en daarom doen wij een dringend beroep op de eigen verantwoordelijkheid van toeristen en dagjesmensen: neem naast zonnebrand ook gezond verstand mee! Daarnaast zijn er nog prachtige parken direct grenzend aan de kust en kunnen bezoekers ook overwegen pas later naar Den Haag te reizen, want de zon gaat pas rond half tien onder."

Ook treft het stadsbestuur extra maatregelen. Zo worden vooral op Scheveningen 20 handhavers ingezet (3x zoveel als anders), onder meer om overlast tegen te gaan. Ook wordt nadrukkelijk toegezien op het openhouden van doorgangen voor hulpdiensten. Daarnaast haalt de gemeente aan de kust tijdelijk de wielklem van stal voor kentekens die niet hebben betaald (of waarvan de maximale parkeerduur is verstreken) en waarvan de NAW-gegevens niet bekend zijn bij de gemeente. “We doen dit om grenzen te stellen”, zegt loco-burgemeester Bredemeijer. “We zijn een gastvrije badplaats, maar dat mag geen vrijbrief zijn om moedwillig regels te overtreden."

Ook zet de gemeente vanaf de ochtenden 50 verkeersregelaars in op verkeerspunten en bij parkeergarages, extra fietscoaches bij aankomstplekken en (pop up) fiets- en scooterstallingen, plus extra hosts (gastvrijheid) op de boulevard. 

Bezoekers vinden bereikbaarheidsinfo op deze websites:

https://denhaag.com/nl/bereikbaarheid-den-haag

https://denhaag.com/de/anreise-aufenthalt

https://www.parkenbikedenhaag.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden