Burgemeester van Den Haag Jan van Zanen, tevens voorzitter van Veiligheidsregio Haaglanden, doet een dringend beroep op een ieder om zich aan de coronarichtlijnen te houden.
Burgemeester van Den Haag Jan van Zanen, tevens voorzitter van Veiligheidsregio Haaglanden, doet een dringend beroep op een ieder om zich aan de coronarichtlijnen te houden. (Foto: DPG Media)

Van Zanen: 'Houd je aan de coronarichtlijnen'

Het aantal mensen dat in de veiligheidsregio Haaglanden is besmet met het coronavirus volgt de landelijke trend en vertoont een lichte stijging. De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, roept daarom op de richtlijnen van het RIVM te blijven opvolgen

Den Haag - Van Zanen: “Een groot deel van de besmettingen vindt plaats in de privésfeer: feestjes, verjaardagen en andere bijeenkomsten, zoals het komende Offerfeest. We realiseren ons dat we veel van mensen vragen, maar het blijft belangrijk om te allen tijde aan de maatregelen te voldoen om een tweede golf van het coronavirus te voorkomen. Houd 1,5 meter afstand, was vaak je handen, blijf bij klachten thuis en laat je testen. Is het druk, bijvoorbeeld op het strand of in een winkelstraat, kom op een later moment terug.”

De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden doet ook een beroep op ondernemers. Het is belangrijk dat bezoekers in en rond hun onderneming de 1,5 meter afstand kunnen houden, zeker in dit dichtbevolkte gebied. “In sommige restaurants en cafés staan tafeltjes wat dichter bij elkaar dan voorheen en in een aantal winkels wordt het drukker. Het is belangrijk dat ondernemers in de regio hun verantwoordelijkheid nemen. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat er geen extra maatregelen nodig zijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden