Foto:

Koekjes bakken voor 96-jarige buurvrouw

DEN HAAG - Deze zomer zijn we samen meer thuis. Om deze periode zo leuk mogelijk te maken roept Staedion samen met Annemie Pronk (winnares Heel Holland Bakt) op om samen koekjes te bakken voor de buurt. Lekker voor bij de koffie en om uit te delen aan (eenzame) buurtbewoners. Jacqueline Martinot bakte samen met haar kleindochter Aaliyah koekjes voor haar 96-jarige buurvrouw.

 

Het was aan Jacqueline en haar kleindochter Aaliyah de eer om met de Scheveningse winnares van Heel Holland Bakt, Annemarie Pronk koekjes te bakken. Jacqueline: “Ik dacht gelijk aan mijn 96-jarige buurvrouw Fien. Dat is zo’n schat van een mens. Vanwege corona zag ik haar steeds minder. Daarom willen we deze koekjes voor haar bakken.”

 

Samen met Annemarie gingen ze in de keuken aan de slag om heerlijke spritsen te bakken. “Normaal bak ik vooral Antilliaanse koekjes. Dit komt omdat mijn familieleden, waaronder mijn kinderen, een Antilliaanse achtergrond hebben. De koekjes vielen erg in de smaak bij buurvrouw Fien en de rest van de bewoners aan het Regentesseplein. “We gaan de koekjes zeker nog een keer samen bakken, misschien gooi ik er nog wat lekkere Antilliaanse kruiden bij.”

 

Buren met elkaar verbinden
Staedion wil, nu er meer mensen thuis blijven deze zomer, deze tijd voor iedereen zo prettig mogelijk maken. Samen bakken is niet alleen lekker, maar ook leuk om uit te delen aan de buren. Bijvoorbeeld aan eenzame ouderen die het in deze periode extra zwaar hebben.


Nog niet zo’n ervaren bakker? 

Op koekjesvoordeburen.nl deelt Annemarie haar lekkerste bakrecepten en vind je meer informatie en tips om veilig (volgens de richtlijnen van het RIVM) koekjes te bakken én uit te delen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden