Bewoners van Moerwijk gingen een jaar geleden samen met de SP de straat op om het rattenprobleem in de wijk aan te kaarten.
Bewoners van Moerwijk gingen een jaar geleden samen met de SP de straat op om het rattenprobleem in de wijk aan te kaarten. (Foto: SP Den Haag)

Extra schoonmaak van Moerwijk en Transvaal

Moerwijk en Transvaal kampen met een serieus afval- en rattenprobleem. Een motie van SP, Islam Democraten, NIDA en HSP die de gemeente oproept om in deze wijken vaker schoon te maken, is door de gemeenteraad aangenomen.

Den Haag - Op dit moment worden voor het centrum, Scheveningen en de internationale zone bij het World Forum qua schoonmaak meer middelen ingezet dan in de rest van de stad. De reden is dat het trekpleisters zijn. SP is het hier niet mee eens en heeft met de motie voorgesteld om dit terug te schroeven. Zo komt er meer capaciteit vrij voor wijken als Moerwijk en Transvaal die dit momenteel meer nodig hebben. SP-fractievoorzitter Lesley Arp: "Wat schoon is, blijft ook sneller schoon. Door extra te investeren in het schoonhouden van de wijken, laten we aan bewoners die zich inzetten voor een schone wijk, zien dat de gemeente aan hun kant staat.” Arp vervolgt: "Een jaar geleden gingen bewoners van Moerwijk samen met de SP de straat op vanwege het rattenprobleem. Afgelopen maand kwam Transvaal in actie tegen het afvalprobleem. Nu boeken we mede dankzij de strijd van deze bewoners dit succes: zolang de problemen aanhouden moet de gemeente de buitenruimte in deze wijken extra schoon gaan maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden