Het winkelgebied in de binnenstad werd onlangs nog geheel gerenoveerd.
Het winkelgebied in de binnenstad werd onlangs nog geheel gerenoveerd. (Foto: Geste Groep)

Winkelgebied Haagsche Bluf krijgt nieuwe eigenaar

Geste Groep verkoopt Haagsche Bluf in de binnenstad van Den Haag aan DEKA Immobilien Investments GmbH. Het winkelgebied werd onlangs nog geheel gerenoveerd. Wat de Duitse investeerder betaalt voor de Haagse Bluf is niet bekend.

Den Haag - De Haagsche Bluf werd rond de eeuwwisseling gerealiseerd door Geste Groep op de plaats van de voormalige Pasadenha-winkelpassage en de City-bioscoop in het centrum van Den Haag. Het winkelgebied bestaat uit gedetailleerde replica’s van monumentale gebouwen in Den Haag en Delft en een kopie van een Venetiaanse toren. In 2001 won de Haagsche Bluf de 'Nieuwe Stad Prijs'. Onlangs werd de Haagsche Bluf geheel gerenoveerd en uitgebreid. Naast Grand Café Haagsche Bluf, Blufje, Suitable en Scallywags werden Foodhallen Den Haag, Loetje Den Haag en boetiekhotel The Collector toegevoegd. Ook Sky Health, Jewelz en Ma Peau maken nu deel uit van de Haagsche Bluf.

Na de herontwikkeling is winkelgebied de Haagsche Bluf bijna volledig verhuurd. De verkoop van de Haagsche Bluf past naar eigen zeggen in de strategie van Geste Groep om zich meer te kunnen richten op het ontwikkelen van nieuwe gebieden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden