Dirk Scheele maakt van elke voorstelling een echt feestje.
Dirk Scheele maakt van elke voorstelling een echt feestje. (Foto: )

Van Nijntje en Hakim tot Dirk Scheele in Zuiderparktheater

Wie dit jaar tijdens de vakantie in Den Haag blijft, hoeft zich in elk geval niet te vervelen. Er is genoeg te doen. Zo staan op het programma van het Zuiderparktheater veel leuke kindervoorstellingen.

Den Haag - De eerste is 'Ik word een heel blij visje' op 29 juli. Matroos Kees & Matroos Koos nemen iedereen mee naar het strand. Er worden golven gemaakt, haaien geaaid en zeemeerminnen gered. En natuurlijk gaan we zwemmen. Er zijn kleine, grote en megagrote strandballen, en er moet een schat worden opgedoken. Een vrolijke, muzikale voorstellingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Aanvang om 14.00 uur.

Mimespeler Hakim treedt op 5 augustus op in het Zuiderparktheater. Hakim is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in Sesamstraat. Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim succesvolle theater-en cabaretvoorstellingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grote mensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van kinderen. Aanvang om 14.00 uur. De voorstelling is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

In de solovoorstelling Astronautje op 12 augustus met onder andere de stem van André Kuipers bijgestaan maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het Astronautje, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken. Aanvang om 14.00 uur. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

De held van de allerkleinsten, Nijnte, beleeft op 19 augustus in het Zuiderpark allerlei avonturen op de fiets. Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen. Aanvang om 14.30 uur.

Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke liedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. 26 augustus staat hij met zijn voorstelling 'Op vakantie met Dirk Scheele' in het Zuiderparktheater. Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon. Dirk: "Het leukste van optreden vind ik om contact te maken met de kinderen en samen met hen een echt feestje te maken van iedere voorstelling!’ De voorstelling is voor iedereen vanaf 2 jaar. Aanvangstijd: 14.00 en 16.00 uur.

Meer informatie www.zuiderparktheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden