Daniël Ligier verhuist naar Le Mans, waar hij zijn opleiding voortzet en zich tegelijkertijd volledig kan richten op het racen.
Daniël Ligier verhuist naar Le Mans, waar hij zijn opleiding voortzet en zich tegelijkertijd volledig kan richten op het racen. (Foto: pr)

Daniël Ligier uit Den Haag doet mee aan Frans Formule 4 kampioenschap

Daniël Ligier (14) uit Den Haag neemt in 2020 deel aan het Franse Formule 4 kampioenschap. Hij heeft met succes het selectieproces afgelegd bij de FFSA (Fédération Française du Sport Automobile) Academy in Le Mans.

Den Haag - Het kampioenschap bestaat uit zeven races op verschillende circuits in Frankrijk, België en op Zandvoort. De start van het seizoen 2020 is uitgesteld vanwege de coronacrisis en begint nu in augustus. Op 26 en 27 september racet Daniël op het circuit van Zandvoort. De FFSA organiseert dit kampioenschap samen met Renault en andere sponsors om talentvolle jonge coureurs uit de hele wereld de kans te bieden hun racecarrière te lanceren en hopelijk door te stromen naar Formule 1.

Spannend
Daniël Ligier is begonnen met karten bij het Nederlandse PDB Racing Team. Hij nam deel aan drie Nederlandse kampioenschappen in 2019 en won in de categorie GK4 Junior Nationaal. Racen is zijn passie en hij ziet er enorm naar uit om dit jaar de overstap te maken van karten op hoog niveau naar Formule 4. “Ik vind het heel spannend, het is een enorme stap en ik moet me meteen aanpassen aan de nieuwe auto. Ik houd van de adrenaline die door mijn lichaam gaat door de snelheid. Ik ben klaar om deze uitdaging aan te gaan", zegt Daniël. "Ik werk eraan om uiteindelijk te gaan winnen!"

Daniël wordt gecoacht door Denis Plichet. Plichet was instructeur bij Winfield, het meest bekende trainingscentrum voor autoraces ter wereld. Plichet is met pensioen en neemt maar een paar studenten per jaar aan. Hij coachte onder meer Formule 1-coureurs Pierre Gasly en Jean-Éric Vergne.

Leergierig
Het afgelopen jaar werd Daniël nog gecoacht door Luc Willemse, die tot een paar jaar geleden zelf Europese en wereldkampioenschappen karten reed. Volgens Willemse pakt zijn voormalig pupil dingen snel op en is hij erg leergierig. "Dit geeft vertrouwen dat hij deze grote stap van karten naar Formule 4 aankan” zegt hij. “Een Formule-auto is anders dan een kart, maar hij zal toch veel hebben aan de ervaring die hij heeft opgedaan tijdens het karten. Hij is met zijn veertien jaar erg jong, maar dat hij deze stap nu al maakt, geeft hem veel tijd om zich te ontwikkelen in de Formule-auto’s.”

Verhuizing
Daniël Ligier heeft de Nederlandse én Franse nationaliteit en zit op de International School of The Hague in Den Haag. In augustus 2020 verhuist hij echter naar Le Mans in Frankrijk. Daar gaat hij naar de 'Pole Espoir' topsportschool, waar hij zijn opleiding kan voortzetten en zich tegelijkertijd volledig kan richten op het racen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden