Foto: indebuurt.nl/Anneke Ruys

Dit jaar geen rijtoer en publiek tijdens Prinsjesdag

Er komt dit jaar geen rijtoer tijdens Prinsjesdag en ook is het publiek deze dag niet welkom. Dit laten de gemeente Den Haag, de voorzitter van de Eerste Kamer en het Ministerie van Defensie in een gezamenlijk persbericht weten. De aanpassingen vinden plaats in verband met het coronavirus.

Den Haag - Prinsjesdag wordt dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen zo sober mogelijk uitgevoerd. De Koning spreekt de Troonrede, vanwege de grotere ruimte, uit in de Grote Kerk en niet in de Ridderzaal. Al eerder werd besloten de vergadering van de Staten-Generaal als gevolg van de beperkende maatregelen vanwege corona sterk af te schalen. Het traditionele militair ceremonieel wordt dit jaar op Prinsjesdag ook een stuk minder. Voor de ingang van de kerk zal de Krijgsmacht met beperkt ceremonieel aanwezig zijn. Bij aankomst bij de Grote Kerk is er wel militair eerbetoon. De aankomst van de gasten wordt omlijst met militaire muziek. Over de precieze invulling van het ceremonieel wordt de komende tijd nog verder overlegd. Wel is duidelijk dat er geen mogelijkheid is om het militair ceremonieel te zien: het gebied rondom de Grote Kerk zal worden afgesloten.

De gemeente Den Haag roept mensen daarom op de viering van Prinsjesdag via de televisie te volgen en niet naar Den Haag te komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden