Het college van b en w van Madurodam stapt als eerste in.
Het college van b en w van Madurodam stapt als eerste in. (Foto: Studio Oostrum)

Nieuwste attractie van Madurodam is open

The Flying Dutchman, Madurodam’s nieuwste attractie, is klaar. Na een bouwtraject van ruim 1,5 jaar kunnen bezoekers plaatsnemen in de levensgrote zilvergrijze KLM DC-3. De burgemeester en wethouders van Madurodam hadden verleden week de eer om als eerste aan boord plaats te nemen voor de ‘maiden flight’. 

Den Haag - The Flying Dutchman is in de eerste plaats een eerbetoon aan de 100-jarige KLM. De luchtvaartmaatschappij en haar eerste President-Directeur, de markante Albert Plesman, die in de eerste Raad van Toezicht van Madurodam plaatsnam, speelden een belangrijke rol bij de oprichting van het familiepark in 1952. 

Bezoekers maken een vlucht die voorbij tijd en ruimte gaat. Een vlucht langs verhalen over dromen, over durven en over creativiteit in Nederland van de laatste 100 jaar. Zodra de motoren beginnen te draaien, vliegen bezoekers dankzij de allerlaatste showtechnieken van de ene verbazing in de andere en komen ze op plekken die anderen voor onmogelijk hielden. Rakelings over de Amsterdamse grachten en langs de reusachtige containerschepen in de Rotterdamse haven. Een duik in kunstzinnige en architectonische meesterwerken en ook de muzikale wereld in, dwars door het oog van de storm. Zo beleven de passagiers met Plesman als gezagsvoerder het vooruitgangsdenken van vele pioniers; van de iconen Freddy Heineken en Anton Philips en ook van kunstenaars Mondriaan en Escher met hun vernieuwende kijk op de wereld tot aan de pioniers van nu, de Nederlandse DJ’s die nog steeds muzikaal de wereld veroveren. Stuk voor stuk mensen die in staat zijn om voorbij de horizon te kijken en zo Nederland een beetje mooier maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden