Foto:

Opening speeltuin De Koe, een speeltuin voor iedereen in Den Haag

PERSBERICHT      

DEN HAAG -  Wethouder Kavita Parbhudayal opent samen met Mira Chabas speeltuin De Koe aan de Van Campenvaart in de Haagse wijk Ypenburg. Een bijzondere gelegenheid! De speeltuin is namelijk zo ingericht dat kinderen met en zonder beperking hier samen kunnen spelen.
 Wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid): “Buiten spelen in een stad als Den Haag is niet vanzelfsprekend. De ruimte is beperkt en moet met veel andere gebruikers worden gedeeld. Juist daarom zijn speelplekken belangrijk. Ik ben dan ook heel blij met deze bijzonder inclusieve speeltuin voor kinderen met een zonder beperking. En wat het extra bijzonder maakt, zijn de gemaakte afspraken om deze speeltuin schoon en netjes te houden, waarbij ouders en kinderen uit de buurt, sociaal werkers, de wijkagent en het stadsdeel samenwerken”.


Inclusief ontwerp
 Hoe ziet de toegankelijke speeltuin voor iedereen er uit? Om te beginnen is er een groot klimtoestel, waarop kinderen kunnen klimmen en waar kinderen met hun rolstoel op en af kunnen rijden. Ook staat er een draaitoestel waarin kinderen in rolstoel en zonder rolstoel tegelijkertijd kunnen draaien. Een vlakke ondergrond en duidelijke belijning zorgen ervoor dat kinderen die moeilijk kunnen zien, hier ook veilig kunnen spelen. Bijzonder is verder de beleeftuin, met planten die je kan voelen en ruiken. Deze is speciaal aangelegd voor de bewoners van de vlakbij gelegen zorglocatie van Ipse De Bruggen, die hier samen met hun familie komen.

Samenwerking
 De speeltuin is aangelegd door het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg in nauwe samenwerking met Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking. Ook buurtbewoners hebben meegedacht over de nieuwe inrichting. Margreet Roemeling van Voorall: “De meeste kinderen in een rolstoel kunnen niet spelen in de speeltuin in hun eigen buurt. Veel toestellen zijn voor hen ongeschikt. Dan kom je al gauw alleen te staan, helemaal als je ook naar speciaal onderwijs gaat. En wat is er nu fijner dan vriendjes in de buurt hebben en met hen samen in de speeltuin plezier maken? Daarom stimuleren wij speeltuinen die zo zijn ingericht dat iedereen er kan spelen”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden