Foto: JORIS-JAN BOS

Koningin Máxima onderstreept met bezoek aan Theater De Nieuwe Regentes het belang van kunst en cultuur

DEN HAAG - Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 1 juli een werkbezoek gebracht aan Theater De Nieuwe Regentes in Den Haag. Zij sprak met vertegenwoordigers van de Creatieve Coalitie, een samenwerkingsverband van beroepsverenigingen in de creatieve sector om de arbeidsmarktsituatie van ZZP’ers in deze sector te verbeteren. 

 

Ook voor Theater De Nieuwe Regentes zijn het spannende tijden. Een theater dat normaal gesproken vrijwel volledig draait op eigen inkomsten en cultureel ondernemerschap, heeft het in deze tijden extra zwaar. Het bezoek van Koningin Máxima werd zeer gewaardeerd door de medewerkers en buurtbewoners en geeft hen moed om het hoofd boven water te houden. 

 

Berber Kroon (zakelijk directeur Theater De Nieuwe Regentes): “De Koningin was geïnteresseerd in het ondernemerschap van ons theater en wat de huidige Corona-maatregelen voor ons betekenen. De kwetsbaarheid van onze sector voor alle medewerkers voor en achter de schermen is deze middag op verschillende manieren voor het voetlicht gebracht.”

Koningin Máxima sprak met onder meer acteurs, dansers, beeldend kunstenaars en theatertechnici over de uitdagingen als ZZP’er in deze periode. Ook bekeek zij hun werk. De betrokkenheid van de Koningin was voor alle medewerkers en vrijwilligers van Theater De Nieuwe Regentes hartverwarmend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden