Den Haag maakt Boulevard nog mooier met hogere kwaliteitseisen

DEN HAAG - Den Haag start in 2021 met de eerste fase van de ontwikkeling van de Middenboulevard in Scheveningen. Het Beeldkwaliteitsplan is vandaag aan de raad gestuurd. Wethouder Revis (Financiën en Stadsontwikkeling): “Het plan is een mooie uitkijk naar hoe we Scheveningen nog aantrekkelijker kunnen maken. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Straks is Scheveningen een badplaats om nóg trotser op te zijn.” 

Het plan pakt de beleving van de gebouwen langs de boulevard op ooghoogte aan. Momenteel zijn de serres en terrassen langs de Palacepromenade en het Kurhaus een ratjetoe. Wethouder Revis: “Doel van het plan is dat de gebouwen en de buitenruimte op de Middenboulevard in de toekomst één geheel vormen. Een van de belangrijkste elementen hierbij is dat er weer een aantrekkelijk en samenhangend beeld van serres en terrassen ontstaat”. De gemeente doet dit niet alleen: alles gaat in goed overleg met de boulevardondernemers. 

Het plan Middenboulevard is een volgende stap in het programma De Kust Gezond, dat met investeringen in de buitenruimte de stad en het kustgebied mooier maakt. Er is al veel bereikt. De Moralesboulevard is vernieuwd en de Noordboulevard is bijna af. Wethouder Revis licht toe: “Scheveningen Bad is de belangrijkste badplaats van Nederland, waar jaar in, jaar uit veel mensen uit binnen- en buitenland op afkomen. Daarom is het zo belangrijk dat we blijven investeren om Scheveningen mooier te maken.” 

Het college is zich ervan bewust dat de horeca het door de coronacrisis zwaar heeft en dat investeren op dit moment lastig is. Het beeldkwaliteitsplan is echter geen eendagsvlieg en biedt ook voor straks praktische handvatten om Scheveningen economisch en ruimtelijk nog verder te ontwikkelen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden