Foto:

Mijlpaal 150e kilometer tegelfietspad vervangen door veilig rood asfalt

DEN HAAG - Mijlpaal 150e kilometer tegelfietspad vervangen door veilig rood asfalt

Goed nieuws voor de fietser in Den Haag. Vandaag is de 150e kilometer rood asfalt door wethouder Robert van Asten, Mobiliteit op de Steenwijklaan neergelegd. Fietspaden waarvan de tegels zijn vervangen door rood asfalt zijn veiliger en comfortabeler voor de fietsers.

Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit: “Overal in de stad kijken we hoe we fietspaden veiliger, sneller en comfortabeler kunnen maken. Goede fietsverbindingen zorgen ervoor dat onze drukke stad bereikbaar blijft. Door tegelfietspaden te asfalteren kun je in de stad veiliger doorfietsen en wordt het pakken van de fiets naar werk, school of strand veel aantrekkelijker.”
 

Sinds 2006 werk Den Haag met het programma ‘Omzetting fietspaden’ aan veilige fietsroutes. Op veel fietspaden in de stad zijn tegels vervangen door rood asfalt. Vanaf vandaag is er in Den Haag maar liefst 150 km tegelfietspad geasfalteerd, waarover je snel, veilig en comfortabel door de stad kunt fietsen.

Uiteindelijk moet er ruim 160 km tegelpad omgezet zijn naar rood fietsasfalt. De verwachting is dat in 2020 en 2021 nog 8 kilometer aan tegelfietspad geasfalteerd gaat worden, waarvan de Emmakade en een resterend deel aan de Benoordenhoutse weg nu al in uitvoering zijn.

Ook wordt er aandacht besteed aan nazorg van reeds geasfalteerde fietspaden. Geasfalteerde fietspaden hebben over het algemeen minder last van wortelopdruk dan tegelfietspaden. De situatie voor fietsers is hierdoor over de afgelopen jaren gemiddeld genomen veiliger geworden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden