Marianne Koen voor de sprinklermachines van Happy Baking, om eigen strooisels te maken (Foto: Peter van Zetten).
Marianne Koen voor de sprinklermachines van Happy Baking, om eigen strooisels te maken (Foto: Peter van Zetten). (Foto: )

'Er is een soort verbondenheid'

“We zijn onze klanten dankbaar dat ze ondanks de corona-crises en de beperkende maatregelen van het RIVM, onze winkels niet hebben laten vallen”, zegt het echtpaar Yvette en Wim Schmale, eigenaren van de Douglas en Etos- winkels aan de Theresiastraat in onze stad.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – Net als veel andere Haagse ondernemers hadden ze zich nu voor willen bereiden op een mooie zomer met een prachtige omzet maar in plaats daarvan zijn ze langzaam aan het herstellen van de corona-problemen. Yvette constateert dat het hamsteren door sommige klanten van toiletpapier, maandverband, Paracetamol of mondkapjes voorbij is. “Mensen zijn nu meer bezig met hun gezondheid en met weerstand verhogende middelen”, vertelt ze.

"Meer bezig met de gezondheid en verhogen van de weerstand"

Natuurlijk komt ook onzekerheid over financiën in deze tijd aan de oppervlakte maar de Schmales zien ook iets positiefs. “In een maatschappij met veel egoïsme zie je toch een soort verbondenheid en leven mensen mee omdat ze zich zorgen maken om ons voortbestaan. We denken aan elkaar en waar het mogelijk is staan we voor elkaar klaar. Dat geeft een warm gevoel”, zegt Wim.

Vermoedelijk zou hij ook een goed gevoel krijgen bij het horen van de naam Happy Baking, bijna twee jaar de winkel onder meer voor bakvormen, bakmixen en decoratie, van Marianne Koen aan de Fahrenheitstraat. Tijdens deze corona-periode zag ze haar omzet dalen omdat de kinderfeestjes, workshops en cursussen zijn weggevallen. Toch is ze niet ontevreden want nieuwe klanten zijn er bij gekomen. Vooral moeders die cup cakejes en koekjes zijn gaan bakken. Dit is overigens niet de moeilijkste periode die ze meemaakt met haar bedrijf maar wel de lastigste. “Praktisch gezien omdat we aan allerlei regeltjes moeten voldoen waar we niet altijd mee bekend zijn”, zegt ze. "Dingen die je normaal als vanzelfsprekend ziet worden nu niet geaccepteerd."

Lastig begin voor Stoer Wonen

Lastig was het ook even voor Kevin van Loorbeek, eigenaar van Stoer Wonen. Al zijn spaargeld had hij in een nieuwe zaak gestopt aan de Fahrenheitstraat en uit vrees voor een totale lockdown moest hij vervroegd openen in maart om tenminste nog iets terug te verdienen van zijn investeringen. “Aanvankelijk zouden we pas in april opengaan”, vertelt hij. "Sowieso hebben we binnen korte tijd een website opgezet. We hebben nog niet een normale omzet maar de zaak loopt redelijk. Meer info: www.stoer-wonen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden