uit in den haag

WO 2 Overzee

den haag - De Tweede Wereldoorlog Overzee in 50 foto's is nu te zien in Museum Sophiahof. Op 4 mei werd het boek 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's' gepresenteerd, met daarin ook foto's uit voormalig Nederlands-Indië, Suriname en de Antillen. Aan de samenstelling van het boek ging een zoektocht vooraf. Iedere provincie, inclusief 'Overzee', kon 50 foto's nomineren voor het boek. De foto’s van ‘Overzee’ zijn nu te zien in Museum Sophiahof. Zo zijn er afbeeldingen van o.a. de Japanse inval, de interneringskampen, de Romusha's, de Surinaamse Schutterij en de Surinaamse oorlogsvrijwilligers, het verzet op Nieuw Guinea tegen de Japanse bezetter, Molukse KNIL-militairen, de Bersiap en het bezoek van prinses Juliana aan de Antillen. De 50 foto's zijn gekozen op initiatief van het Indisch Herinneringscentrum, Stichting Pelita en het Moluks Historisch Museum. De organisaties zijn verheugd over de ruime vertegenwoordiging voor dit deel van de Nederlandse geschiedenis, omdat het ook een ander dan Europees perspectief laat zien op de Tweede Wereldoorlog. Voor bezoekersinformatie: www.museumsophiahof.nl.

World Press Photo 2020

den haag - Op 17 juli opent de World Press Photo Expositie 2020 in het nieuwe mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag. De tentoonstelling toont ruim 150 internationaal bekroonde foto’s. Voor inwoners of bezoekers van de stad en omgeving is het de eerste tentoonstelling die te zien is in Beeld en Geluid Den Haag, dat in september officieel zijn deuren opent met een eigen vaste tentoonstelling. Kaarten voor specifieke tijdslots zijn online te bestellen. Foto’s van protesten staan centraal in de tentoonstelling. In het bijzonder wordt de rol van de jeugd in het agenderen van maatschappelijke kwesties uitgelicht.

Nationale Theater

den haag - Het Nationale Theater maakt een reeks nieuwe voorstellingen, geïnspireerd op de bijzondere tijd waarin de maatschappij nu terecht is gekomen. Aan alle voorstellingen is kort gerepeteerd, het is work in progress en vers van de pers: ‘Het Nationale Theater speelt altijd’. In dit kader spelen acteurs Tamar van den Dop en Bram Suijker afwisselend de monoloog “Every Brilliant Thing’. Met deze nieuwe tekst creëerde schrijver Duncan Macmillan (bekend van ‘People, Places & Things’) een hartverwarmende monoloog die een zegetocht maakte over de wereld. Tijdens de voorstelling ontstaat een lijst met dingen die het leven de moeite waard maken. Het publiek zit dicht op de verteller en wordt onderdeel van de voorstelling door zelf zaken van de lijst voor te lezen of soms zelfs mee te spelen. ‘Every Brilliant Thing’ is in de eerste week van juli twee keer per dag te zien in Theater aan het Spui in Den Haag. Een zesjarig kind maakt als steun voor een depressieve moeder een lijst met alle dingen die het leven de moeite waard maken. Terwijl het kind opgroeit, groeit de lijst mee. Kaarten via www.hnt.nl.

Tuk Tuk gaat weer rijden

den haag - Na drie maanden stilstand gaat Tuk Tuk Den Haag weer rijden. De Big Fun Tuk wordt ingezet voor gezinnen en stellen! Met 10% korting per rit. Door de open constructie van de tuk tuks bent u gewoon in de buitenlucht. Heerlijk om een stadstour te doen of als u iets te vieren hebt. Per gezin of stel is een tuk tuk beschikbaar: www.tuktuk-denhaag.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden