Foto: indebuurt.nl/denhaag

Sjaak Bral veilt eerste vaartje van Ooievaart

Ras-Hagenees Sjaak Bral veilt aanstaande zaterdag 30 mei het eerste vaartje van rondvaart de Ooievaart. De opbrengst gaat naar de Voedselbank.

Den Haag - Zoals de schippers van Scheveningen altijd het eerste vaatje haringen veilen voor het goede doel, zo laat de Ooievaart, de Haagse rondvaart, het eerste vaartje dit seizoen veilen. Sjaak Bral probeert zaterdag in zijn programma Broodje Bal tussen 12.00 en 14.00 uur op Radio West een zo hoog mogelijk bod eruit te slepen. 

Na maandenlang gedwongen gesloten te zijn geweest start De Ooievaart komende week weer met rondvaarten door Den Haag. "Het voorseizoen is door de coronacrisis letterlijk en figuurlijk in het water gevallen", aldus Peter Duivesteijn van de rondvaartorganisatie. "De 1,5 meter samenleving heeft de nodige gevolgen voor de zomeractiviteiten. Toch gaan we 1 juni met goede moed van start.  De schepen liggen gereed, de vrijwilligers staan klaar dus de trossen gaan weer los. Vanaf maandag is het vaarseizoen eindelijk geopend."

Rondleiding

Sjaak Bral veilt in zijn uitzending echter nóg een hoogtepunt van Den Haag ook voor de Voedselbank.  De Haagse Toren biedt namelijk ook de eerste rondleiding aan. Dit ter gelegenheid dat de toren en de Grote Kerk ook weer open mogen op 1 juni. Rondleidingen zijn dan dagelijks weer mogelijk, ook voor groepen. Een  sportieve klim brengt je naar de top van Den Haag waar je geniet van een prachtig Haags uitzicht. Door de strakblauwe luchten in deze Coronatijd kijk je verder weg dan ooit! Ook bieden?, Dat kan op Radio west, zaterdag 12.00 uur Broodje Bral.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden