‘Balkon Bewegen’ is in het leven geroepen om ouderen ook tijdens de coronacrisis met elkaar te verbinden en op een veilige manier met elkaar te laten bewegen.
‘Balkon Bewegen’ is in het leven geroepen om ouderen ook tijdens de coronacrisis met elkaar te verbinden en op een veilige manier met elkaar te laten bewegen. (Foto: )

Eerste Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert samen met de VriendenLoterij en Menzis de eerste Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen in woonzorgcentra. Deze vindt plaats op vrijdag 29 mei.

Den Haag - De Nationale Balkon Beweegdag wordt afgetrapt door VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh. Ook oud-atlete en 'Nederland in Beweging' presentatrice Olga Commandeur en FC Groningen zetten zich voor dit initiatief in. ‘Balkon Bewegen’ is in het leven geroepen om ouderen ook tijdens de coronacrisis met elkaar te verbinden en op een veilige manier met elkaar te laten bewegen. Elke begeleider organiseert een ‘BalkonBeweeg-sessie’ voor de bewoners van een door hem of haar benaderd woon- zorgcentrum.

“Het is leuk om op je balkon gym te doen. Je ziet je buren allemaal meedoen en het geeft ook een gevoel van samen. En we hebben veel bekijks!” vertelt een deelnemer. Een professionele begeleider vult aan: “Het samen bewegen levert zoveel stralende gezichten op! Oudere mensen zijn veel alleen en krijgen op deze manier de mogelijkheid om weer samen te komen.”
Meer informatie over deze dag staat op de website oldstars.nl/balkonbewegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden