Foto:

Hoogste punt sikh-tempel Laakhaven eindelijk bereikt

Het hoogste punt van de sikh-tempel in Laakhaven is eindelijk bereikt. Verleden week werd de koepel die in het buitenland werd gemaakt op het complex geplaatst. 

Den Haag - Na zes jaar is de sikh-tempel eindelijk voltooid. In de tempel vonden al een aantal jaar samenkomsten plaats, maar de koepel ontbrak nog. Daar kwam onlangs een einde aan. De koepel vormt nu in de wijde omgeving van Laakhaven voortaan een nieuw herkenningspunt. Voorzitter van de tempel en lokale sikh-gemeenschap Harjit Singh is er blij mee: "Jarenlange inspanningen van zowel de sikh-gemeenschap, de gemeente en de lokale politiek hebben bijgedragen aan dit resultaat."


De voltooiing van het pand valt midden in de coronacrisis, maar daar is door de gemeenschap en de bouwers een mouw aan gepast. Singh: "Onder duidelijke restricties mocht er verder gebouwd worden. Ook onze samenkomsten zijn volgens de landelijke RIVM-richtlijnen beperkt. We zullen daarom op gepaste wijze de viering nu en op een later moment laten plaatsvinden."

De sikh-tempel was al een aantal jaar open voor gebruik en publieke samenkomsten. De koepel is echter in het buitenland gemaakt. Door vertraging met de bouw ervan lukte het niet eerder om het karakteristieke gevaarte richting Nederland te krijgen .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden