Foto: Haag Wonen

Haag Wonen versnelt vervanging cv-ketels

Haag Wonen gaat de cv-ketels van het merk Agpo Ferroli versneld vervangen. De ketels zijn mogelijk brandgevaarlijk.

Den Haag - In 2020 en 2021 worden de cv-ketels allemaal vervangen. In de oorspronkelijke planning zou de woningcorporatie hier nog tot en met 2026 mee bezig zijn. De Haagse corporatie wil echter geen enkel risico nemen en neemt het werk nu versneld ter hand. Haag Wonen startte al eerder een onderzoek naar de veiligheid van de ketels. Ook lieten huurders en Huurdersorganisatie Haag Wonen (HOHW) weten zich zorgen te maken.

Veiligheid voorop

Wethouder Balster (Wonen, Wijken en Welzijn) informeerde de raad over de snellere vervanging. Balster: “In januari heb ik de raad toegezegd in gesprek te gaan met Haag Wonen om te kijken of de ketels sneller vervangen konden worden. Ik was blij te horen dat Haag Wonen daar al mee bezig was. Mooi dat Haag Wonen de veiligheid van hun bewoners voorop stelt."

Rookmelders

Op dit moment zijn er nog een kleine 1500 ketels van dit type in woningen van Haag Wonen in gebruik. Tot alle ketels vervangen zijn, worden er maatregelen genomen. Zo krijgen de cv-ketels jaarlijks een onderhoudsbeurt, waarbij extra gelet wordt op de veiligheid van de ketel. Daarnaast plaatst de woningcorporatie uit voorzorg een extra rookmelder bij cv-ketels in een afgesloten ruimte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden