Foto: RataPlan

Oproep RataPlan: Bewaar uw spullen nog even thuis

Een dagje op stap zit er vanwege alle coronamaatregelen even niet in. Het lijkt erop dat opruimen hét nieuwe tijdverdrijf van veel Nederlanders is geworden. RataPlan in de Haagse wijk Ypenburg wordt in elk geval overspoeld met goedbedoelde donaties waar men bij de kringloopwinkel niet altijd even blij mee is. Het is zoveel dat het niet verwerkt kan worden, laat men weten.

Den Haag - We leven in een uitzonderlijke tijd. Inmiddels beginnen we langzaam maar zeker te wennen aan de 1,5 meter maatschappij. Er een dagje op uitgaan wordt nog afgeraden en daarom wordt er massaal opgeruimd in huis. Met het gevolg dat er veel mooie, tweedehands spullen worden aangeboden aan de lokale kringloopwinkels. De gulle gever biedt de spullen een tweede leven en de lokale kringloopwinkel is blij met alle spullen die gedoneerd worden. Althans dat zou je in eerste instantie denken.

Minder mensen

Echter heeft de inbreng van goederen inmiddels een keerzijde bereikt voor de lokale kringloopwinkels. De hoeveelheid spullen die gedoneerd worden kunnen niet meer worden verwerkt. Zo roept RataPlan inmiddels op om de oude, nog bruikbare spullen nog even thuis te bewaren. Gert-Jan Dekker, bestuurder van RataPlan zegt: “We werken met man en macht om alle spullen die worden gedoneerd te verwerken, maar kunnen de goederenstroom niet meer aan. Naast dat we met minder mensen werken - een deel van onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt blijft uit voorzorg thuis - is er momenteel ook geen opslagruimte meer. De winkel en het magazijn staan helemaal vol. We zijn iedereen dankbaar die ons de spullen gunt, maar willen deze mensen nu toch vragen het nog even te bewaren."

Niet weggooien

Door donateurs te vragen de spullen nog even te bewaren krijgt het personeel van RataPlan de tijd om alle voorraden, die de afgelopen tijd zijn opgelopen, te verwerken. Zo kunnen alle spullen worden aangeboden in de winkel en hoeft er niets te worden weggegooid. Dus mocht u thuis mooie spullen hebben klaarstaan om te doneren aan RataPlan? Bewaar ze dan nog een paar weken. RataPlan maakt via de social mediakanalen bekend wanneer ze een nieuwe goederenstroom weer aankunnen.
www.rataplan.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden