Kleine projecten en bevlogen vrijwilligers zijn van levensbelang voor mensen die onder de radar leven, weet de Haëlla Stichting.
Kleine projecten en bevlogen vrijwilligers zijn van levensbelang voor mensen die onder de radar leven, weet de Haëlla Stichting. (Foto: pr)

'Kleine coronahulp' voor niet geziene crisisslachtoffers

Mensen die normaal al met moeite het hoofd boven water houden, hebben het nu tijdens de coronacrisis extra moeilijk. Om hier iets aan te doen lanceerde de Haëlla Stichting samen met Fonds 1818 kleinecoronahulp.nl. Al twintig vermogensfondsen waaronder het Oranje Fonds, sloten zich bij dit initiatief aan.

Den Haag - Via de website kleinecoronahulp.nlkunnen vrijwillig ers een donatie van maximaal 2.500 euro aanvragen voor projecten die zijn opgezet om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. De gesteunde vrijwilligersprojecten richten zich op daklozen, ongedocumenteerden, mensen in armoede en eenzame mensen. Dankzij ‘Kleine coronahulp’ konden al zo'n honderd projecten worden opgezet.

Grote armoede

Het leed van deze coronacrisis reikt veel verder dan de slachtoffers van het virus zelf. Ook ondernemers, theaterproducenten en vliegmaatschappijen worstelen met enorme omzetverliezen. Zij schuiven regelmatig aan in talkshow om hierover te praten. Maar hoe gaat het met alle mensen die ook in normale tijden amper het hoofd boven water konden houden? Hoe redden ongedocumenteerden zich wanneer het kleine beetje houvast dat ze hadden wegvalt? Hoe houden mensen die leven in grote armoede of in diepe eenzaamheid zich staande?

Vrijwilligers

Voor de Haëlla Stichting en Fonds 1818 zijn het geen vragen waarover zij zich pas de laatste weken buigen. Beide fondsen richten zich altijd al op kwetsbare mensen in onze samenleving en sloegen eerder de handen ineen bij het opzetten van een platform voor ongedocumenteerden en statushouders (Wijdoenmee.nu). Beide fondsen kennen als geen ander de waarde van de bevlogen vrijwilliger. Het zijn díe vrijwilligers die ook in deze tijd van onschatbare waarde zijn. Van belcirkels tot kookprojecten; de initiatiefnemers voelen aan wat er speelt in hun eigen wijk of buurt en weten de mensen in nood te bereiken. Zij hebben mensen in het vizier die buiten beeld blijven bij grote hulp- en welzijnsorganisaties en gemeenten. Mensen die altijd al onder de radar leefden en mensen die door de huidige situatie in zwaar weer zijn gekomen. Naarmate de crisis langer duurt, wordt deze groep steeds groter. Vrijwilligersinitiatieven zijn én blijven dan ook van cruciaal belang. Deze worden gesteund door kleinecoronahulp.nl

kleinecoronahulp.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden