Niet elke halte van het ov in Den Haag is zo rolstoeltoegankelijk. Hierdoor is de bewegingsvrijheid van mensen met een beperking minder groot.
Niet elke halte van het ov in Den Haag is zo rolstoeltoegankelijk. Hierdoor is de bewegingsvrijheid van mensen met een beperking minder groot. (Foto: Voorall)

Prijs voor beste idee om stad toegankelijker te maken

Hoe maken we onze stad toegankelijker voor mensen met een beperking? Om deze vraag draait het bij de Onbeperkt070 prijs. De organiserende stichting Voorall, voor Hagenaars met een beperking, roept iedereen op om hierover na te denken en met initiatieven en ideeën te komen. 

Den Haag - Immers mensen met een beperking ervaren niet dezelfde bewegingsvrijheid als hun stadgenoten zonder beperking. Het thema is dit jaar: vrijheid. “Juist nu we zelf te maken hebben met een beperking in vrijheid, willen we mensen uitdagen na te denken over hoe we de toegankelijkheid in Den Haag kunnen verbeteren”, aldus Kim Hameete van Voorall. Ideeën en initiatieven kunnen tot en met 30 juni worden ingediend via www.onbeperkt070.nl. De prijzen worden weer uitgereikt in Hilton The Hague. Na de zomer wordt bekendgemaakt welk initiatief de Onbeperkt070-prijs wint en 7.500 euro ontvangt. Ook is er een aanmoedigingsprijs van 2.500 euro en een eervolle vermelding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden