Het internationaal homomonument in Den Haag.
Het internationaal homomonument in Den Haag. (Foto: pr)

Videoboodschappen in plaats van herdenking bij het Homomonument

Ook de herdenking bij het Internationaal Homomonument in Den Haag gaat vandaag, maandag 4 mei, niet door in verband met de maatregelen rond het coronavirus. Als altneratief zijn er digitale boodschappen van de personen die bij het monument zouden spreken.

Den Haag - Het Homomonument Den Haag Internationaal dient ter herdenking van alle lesbische vrouwen en homoseksuele mannen die vervolgd en onderdrukt zijn of worden vanwege hun geaardheid.  Jaarlijks is er op 4 mei bij het monument een plechtigheid ter gelegenheid van de Nationale Dodenherdenking. Het Haagse homomonument is één van de plaatsen waar een officiële herdenking van de gemeente Den Haag plaatsvindt, waarbij vertegenwoordigers van deze stad aanwezig zijn. Maar dit jaar dus niet.  

De organisatie bedacht als alternatief digitale boodschappen. Deze zijn gemaakt door de personen die bij het monument zouden komen spreken. Het zijn kunstkenner Frans Leidelmeijer, bekend van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, wethouder Bert van Alphen van de gemeente Den Haag, Bidjai Jagroep van Stichting Vobis, Anysha Bharos van The Hang-Out 070 en Peter Scheffer van COC Haaglanden. Vandaag, maandag 4 mei, zijn vanaf 10.00 uur ‘s-morgens gedurende de gehele dag en avond de videoboodschappen te zien op onze website: https://www.internationaal-homomonument-denhaag.com/4-mei-2020/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden