Bij strandpaviljoen De Golfslag in Scheveningen laten ze zien hoe een kopje koffie op 1,5 meter van de gasten wordt neergezet. (Foto: pr)
Bij strandpaviljoen De Golfslag in Scheveningen laten ze zien hoe een kopje koffie op 1,5 meter van de gasten wordt neergezet. (Foto: pr) (Foto: )

Strandtenten klaar voor 'anderhalvemetersamenleving'

De strandexploitanten aan de Nederlandse kust zijn klaar om te starten met hun nieuwe anderhalvemeterdienstverlening. De afgelopen periode hebben zij hun horecazaken aangepast aan deze richtlijn van het RIVM.

Den Haag - Hiermee willen de strandexploitanten laten zien dat het uitserveren van eten en drinken op 1,5 meter wél kan en dat ze er helemaal klaar voor zijn om open te gaan. “En dat is hard nodig aangezien wij nog steeds niet de loonkosten van ons personeel vergoed krijgen terwijl er nul omzet binnenkomt”, aldus André Triep, voorzitter van VVS Scheveningen en eigenaar van Strandclub WIJ in Scheveningen.

Noodkreet

Met de noodkreet ‘Strandtenten in het NOW!’ van Zeeland tot Schiermonnikoog lieten de Nederlandse kuststeden vorige week al zien dat zij elkaar steunen in deze tijd. Alle deelnemende strandverenigingen aan de Nederlandse kust hebben tal van aanbevelingen verzameld en ingeleverd bij Koninklijk Horeca Nederland met het verzoek deze kenbaar te maken bij het Ministerie.

Extra uitserveertafels

De afgelopen dagen zijn er tal van aanpassingen gedaan in de strandtenten om zo te kunnen voldoen aan de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Zo wordt het bezoek van de gast bij de entree gereguleerd door het personeel. Ze worden door het personeel naar een tafel gebracht. Triep: “Al onze tafels staan op meer dan 1,5 meter uit elkaar zodat men geen contact kan hebben met andere gasten. Wij hebben extra uitserveertafels geïntroduceerd waarop het bedienend personeel de drankjes en gerechten op 1,5 meter afstand uitserveren. Zo kan de gast zelf opstaan en zijn bestelling van de uitserveertafel halen. Als onze gasten klaar zijn en zij hebben betaald met de pin, begeleiden wij ze weer uit onze zaak die voorzien is van een aparte uitgang. Hierna wordt de tafel leeggeruimd en wordt alles ontsmet. En zijn wij weer klaar om de volgende gasten te ontvangen. "Zo hebben alle deelnemende strandtenten op maat oplossingen bedacht voor hun exploitatie.”

Minder personeel

De veiligheid van de gasten en de medewerkers staat voorop. Triep legt uit: “Wij hebben letterlijk en figuurlijk een zee aan ruimte in onze strandtenten als wij de hele locatie optimaal benutten. Dit betekent wel dat wij met minder personeel werken zodat we goed kunnen spreiden. De medewerkers houden zich tijdens het werk aan alle hygiënerichtlijnen van het RIVM.”

Temperaturen

Triep vervolgt: “Binnen ons bedrijf wordt bij aanvang van de dienst de temperatuur van het personeel gemeten met een infrarood thermometer. Van het bedienend personeel, de chef tot de toiletjuffrouw. Daarnaast werkt bedienend personeel met handschoenen aan, die worden gewisseld na uitgifte van elke bestelling, reguleren wij de toiletbezoeken met een toiletjuffrouw en wassen wij allemaal regelmatig onze handen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden