Agapornisjes zijn sociale dieren en kunnen daarom alleen samen met soortgenoten gehouden worden.
Agapornisjes zijn sociale dieren en kunnen daarom alleen samen met soortgenoten gehouden worden. (Foto: Dierenambulance Den Haag)

Koppels Agapornisjes zoeken samen goed huis

Wie alleen is en in deze tijd van sociale onthouding toch wat aanspraak zoekt, zou eens na kunnen denken over het in huis halen van een agapornis. De Dierenambulance Den Haag heeft de vogels in alle kleuren van de regenboog.

Den Haag - Op dit moment verblijven de twee koppels Grey en Goofie en Flow en Flipsie in afwachting van een nieuw huis bij de Dierenambulance in Den Haag. Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika.
Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Dat geldt ook voor Grey en Goofie en Flow en Flipsie die alleen in koppels geplaatst worden.
Over het in huis halen van deze vogels moet wel goed nagedacht worden. Ze staan namelijk bekend om hun luidruchtigheid. Ook zijn ze goed in 'slopen'. Een oplossing daarvoor is wc-rolletjes of een doos van karton. Ook wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten. Agaporniden kunnen wel 10 tot 15 jaar oud worden. Ook iets om over na te denken. Interesse? Bel dan naar Dierenambulance Den Haag, tel. 070-3282828

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden