Tientallen ouderen van het Gulden Huis deden afgelopen week op hun balkon mee met de beweegles.
Tientallen ouderen van het Gulden Huis deden afgelopen week op hun balkon mee met de beweegles. (Foto: Sportief Plus)

Haagse senioren volgens beweeglessen vanaf het balkon

In veel verzorgingstehuizen is het stiller dan ooit. Maar bij enkele Haagse verzorgingstehuizen valt nog een hoop beweging te bespeuren. Tientallen senioren doen namelijk vanaf hun eigen balkon mee met de beweeglessen van de beweegcoaches in de tuin. Speakers aan, microfoon aan en sporten maar.

Den Haag - Koen en Esli van Sportief Plus verzorgen nu beweeglessen vanuit de tuin. De twee beweegcoaches gaan met speakers en microfoon onder de arm, langs bij verschillende verzorgingstehuizen in Den Haag. Samen met het zorgpersoneel is het al gelukt om tientallen bewoners van de zorglocatie Florence Gulden Huis in beweging te krijgen.
Na een goede warming-up, worden er passende oefeningen gedaan op de maat van herkenbare liedjes. Koen en Esli geven tips en bewegen enthousiast mee. Sommige senioren bewegen staand mee, andere kiezen voor zittende oefeningen. Niet alleen de deelnemers ook het zorgpersoneel is enthousiast. "Het bewegen brengt weer wat reuring", zegt Henri van het Florence Gulden Huis. “Het doorbreekt het harde werken.”
De beweegles wordt ook nog gegeven bij woonzorgcentrum Dekkersduin en het Wijndaelercentrum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden