Wethouder Martijn Balster deelde vrijdag in stadsdeel Escamp het eerste brood uit.
Wethouder Martijn Balster deelde vrijdag in stadsdeel Escamp het eerste brood uit. (Foto: Anne Reitsma Fotografie)

Buddybrood voor mensen die dat hard nodig hebben

Wethouder Martijn Balster heeft afgelopen vrijdag het eerste Buddybrood, gebakken door Bakkerij Victor Driessen, bij een cliënt van Buddy Netwerk in stadsdeel Escamp gebracht. De bakker rijdt de komende weken door alle stadsdelen om het brood uit te delen aan mensen die dat hard nodig hebben.

Den Haag - Het Buddybrood is een initiatief van Buddy Netwerk die daarvoor de campagne ‘doneer een brood voor iemand in nood’ heeft opgezet. Het is een speciaal brood. "Een robuust zeer smaakvol tarwe-roggebrood met fijn gemalen structuur en toevoegingen van boekweit, gerst en rogge", aldus Bakkerij Victor Driessen. Balster: ‘Dit mooie initiatief heeft oog voor mensen die op het moment extra kwetsbaar zijn. Juist in deze tijd is dat extra waardevol en moeten we goed op elkaar letten’.

Bakkerij Victor Driessen rijdt de komende weken door alle stadsdelen om het brood uit te delen. Het stokje wordt van stadsdeel Escamp overgedragen aan Royaal Thuis in Den Haag Centrum. Buddy Netwerk organiseert, deels samen met MKB Den Haag, diverse acties in Den Haag en omliggende gemeenten om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep en steunen zo het MKB. Informatie: www.buddynetwerk.nl/coronanieuws

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden