Op de Denneweg en in aangrenzende straatjes zijn nog steeds minstens veertig winkels open. De straatmanager vraagt hier aandacht voor. (Foto: indebuurt)
Op de Denneweg en in aangrenzende straatjes zijn nog steeds minstens veertig winkels open. De straatmanager vraagt hier aandacht voor. (Foto: indebuurt) (Foto: )

Winkeliers Buurtschap 2005 houden de moed erin

De coronamaatregelen raken de winkelgebieden enorm. "Ook bij ons op de Denneweg en zijstraatjes is dit het geval", zegt straatmanager Buurschap 2005, Julie Ann Tollenaar. Toch zijn er hier nog minstens veertig open. Om hier bekendheid aan te geven heeft Tollenaar een poster samengesteld.

Den Haag - Naast de veertig zaken op de Denneweg en aangrenzende zijstraatjes die open zijn, hebben andere middenstanders uit Buurtschap 2005 creatieve oplossingen bedacht om online toch nog wat omzet te halen. Er zijn ook winkeliers die deze crisistijd benutten om het interieur van hun zaak te vernieuwen.

Poster

Tollenaar wil een lans breken voor de kleine zelfstandigen die elke dag hun deur open doen en achter hun balie op veilige afstand hun klanten persoonlijk bedienen. Daarom heeft ze een poster gemaakt waarop te zien is welke winkels in Buurtschap 2005 wel open zijn. Tollenaar: "Deze poster hangt vanaf maandag in de etalages en ik heb hem gepost op onze social media." Het zorgt volgens haar ook voor onderlinge verbinding. "Winkeliers kunnen elkaars klanten doorverwijzen of zelf bij hun eigen collega’s binnen stappen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden