Foto: indebuurt.nl

Haags Historisch Museum roept op om herinneringen aan deze crisis te bewaren

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) en de maatregelen ter bestrijding hiervan veranderen het leven in Den Haag radicaal. Hoe kunnen we toekomstige generaties laten zien wat de coronacrisis voor Den Haag heeft betekend? Daarvoor doet het Haags Historisch Museum een beroep op de inwoners van deze stad. 

Den Haag - We worden in korte tijd gedwongen andere gewoontes aan te leren, mensen anders te benaderen, maar ook om creatief te zijn en elkaar op te beuren. Het Haags Historisch Museum roept Hagenaars op om hun ervaringen en verhalen vast te leggen en te delen.

Wat zou er volgens jou bewaard moeten blijven? Stuur het museum een foto van een voorwerp, of een foto of filmpje van een moment of gebeurtenis die de impact van deze crisis op jou weergeeft. In je persoonlijke alledaagse leven of voor je werk. Zet er een korte beschrijving bij wat dit object of moment voor je betekent. Een selectie van de objecten, foto’s en filmpjes wordt opgenomen in de collectie van het Haags Historisch Museum.

Stuur je foto en je verhaal per email naar: corona@haagshistorischmuseum.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden