De parkeerplaatsen bij de stranden gaan dicht. Zo wil de Veiligheidsregio Haaglanden voorkomen dat de stranden dit weekend worden overspoeld door mensen die er ondanks alle maatregelen toch op uit trekken.
De parkeerplaatsen bij de stranden gaan dicht. Zo wil de Veiligheidsregio Haaglanden voorkomen dat de stranden dit weekend worden overspoeld door mensen die er ondanks alle maatregelen toch op uit trekken. (Foto: De Posthoorn)

Parkeerplaatsen en vakantiehuisjes gaan dicht

Om te voorkomen dat dit weekend strand en bossen worden overspoeld door toeristen worden parkeerplaatsen afgesloten. Ook blijven strand- en vakantiehuisjes dicht. Hiervoor is de bestaande noodverordening aangepast. Veiligheidsregio Haaglanden (VRH).

Den Haag - Komend weekeinde gelden dezelfde restricties die ook vorig weekeinde goed hebben gewerkt, laat de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) weten. Daar wordt nog wel aan toegevoegd dat de grote parkeergelegenheden die in de buurt van stranden, parken en recreatiegebieden in de regio Haaglanden liggen worden gesloten. Het gebruik van strand- en vakantiehuisjes voor recreatie en kortdurende verhuur aan toeristen is voor de duur van de beperkende maatregelen niet toe te staan in onze regio. Hiervoor wordt de bestaande noodverordening aangepast.

‘We zien gelukkig dat de grote meerderheid van de mensen het begrepen heeft: ze blijven thuis, gaan alleen voor een korte en noodzakelijke boodschap naar buiten, respecteren dan de veilige afstand van 1,5 meter en beperken zich voor hun ‘ommetjes’ tot de eigen buurt,’ aldus de plaatsvervangend voorzitter van de VRH Johan Remkes. ‘Dit vraagt veel van ons allemaal. Daarom is het ook extra onaanvaardbaar als enkelingen het voor de rest verpesten. Dat wordt niet getolereerd.’ 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden