Foto:

Extra ondersteuning voor Haagse mantelzorgers

Mantelzorgers in Den Haag kunnen voor telefonische ondersteuning een beroep doen op het Aandachtcentrum van Mantelkring. Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente Den Haag.

Den Haag - Mantelkring is al enkele jaren actief in Den Haag. Sinds vorig jaar is er ook telefonische ondersteuning via het Aandachtcentrum. De activiteiten van Mantelkring in de stadsdelen zijn tijdelijk gestopt. Wel worden alle aangesloten mantelzorgers op dit moment gebeld.

"Voor mantelzorgers is deze tijd nog eens extra zwaar", zegt Liane Wolfert van het Aandachtcentrum. "Want stel dat je dementerende partner niet meer naar de dagbesteding kan, of je kan niet meer opbezoek bij je naaste die in het verzorgingstehuis ligt. We horen nu de schrijnende gevallen dagelijks aan. Mantelzorgers zijn nu ook soms 24 uur per dag thuis en in de weer voor hun zieke partner of familielid. Dan kan het juist heel fijn zijn om even je verhaal kwijt te kunnen. Mensen die dat willen bellen we regelmatig op. We blijven mensen structureel aandachtgeven, waardoor ook vroegsignalering en preventie plaatsvindt." Ben jij mantelzorger en heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met het Aandachtcentrum van Mantelkring: 088-7878988. Meer info: www.mantelkring.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden