Foto: Picnic

Picnic bezorgt vanaf deze week ook 's ochtends in Den Haag

Door de coronacrisis bestellen steeds meer mensen hun boodschappen online. Reden voor online supermarkt Picnic om de capaciteit te vergroten. Zo opent de websuper versneld een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn.

Den Haag - Daarnaast nam het bedrijf afgelopen week honderden mensen aan om in de vijf distributiecentra meer orders te kunnen verwerken. Ook breidt het bedrijf de ochtendleveringen uit, waardoor per dag meer boodschappen bezorgd kunnen worden. Als laatste neemt Picnic stappen om de vulgraad van de kratjes te verbeteren.
Picnic ging in 2015 in Amersfoort van start en breidde vervolgens razendsnel uit in Nederland en Duitsland. Het distributiecentrum in Apeldoorn is het zesde in zijn soort in Nederland. De andere centra staan in Diemen, Eindhoven, Utrecht, Nijkerk en Rotterdam. Vanuit al deze locaties worden de boodschappen verspreid over de meer dan honderd plaatsen waar Picnic inmiddels bezorgt.
“Door de versnelde opening van het distributiecentrum in Apeldoon kunnen we beter aan de vraag voorzien en bij nog meer klanten de boodschappen gratis aan huis bezorgen tegen de laagste prijs”, zegt medeoprichter Michiel Muller. “We zijn straks in staat om dagelijks duizenden extra orders in het Apeldoornse distributiecentrum te verzamelen en daardoor ruimte te scheppen bij andere centra.”

Nieuwe banen

Het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn is met 20.000 vierkante meter de grootste van de zes centravan Picnic. De locatie zou eerst eind dit jaar opengaan, maar dit wordt nu naar voren gehaald. Door de uitbreiding worden zo’n 450 mensen aan een baan geholpen.
Om dagelijks bij nog meer huishoudens de boodschappen te kunnen bezorgen breidt Picnic het aantal steden waar ook ’s ochtends bezorgd wordt versneld uit. Momenteel is ochtendbezorging al mogelijk in Leiden, Gouda en Zoetermeer, vanaf deze week kan dit op woensdag, vrijdag en zondag ook in Den Haag. De komende weken komen hier meer steden bij.

Vulgraad

Om efficiënter te kunnen bezorgen verhoogt Picnic de vulgraad van de kratjes. Uit een data-analyse bleek dat bij 25 euro bestellingen heel vaak een tweede krat in het bezorgwagentje nodig is, waar bijna niks inzit. Dit kan worden opgelost door het minimale orderbedrag te wijzigen van 25 naar 35 euro. Daarmee is de tweede krat van dit type wél goed gevuld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden