Voor Shanica is Den Haag een perfecte mengeling van het stadsleven en het leven op een eiland (Foto: Peter van Zetten)
Voor Shanica is Den Haag een perfecte mengeling van het stadsleven en het leven op een eiland (Foto: Peter van Zetten) (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (186): ‘Alles op loopafstand’

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Shanica Romney uit Sint Maarten.

Den Haag – “Door de coronaproblemen over heel de wereld ben ik zelf in een soort pauzestand terechtgekomen. Aanvankelijk was ik echter ontregeld. Vroeger bleef ik namelijk maar doorgaan en vroeg ik me af wat het volgende is dat ik moest doen. Nu leef ik in het moment en concentreer ik me op het afronden van mijn studie aan de Haagse Hogeschool. Ik ben nu met mijn scriptie bezig.”

Mijn eerste keer in Nederland? Dat was bijna achttien jaar geleden. Ik was zes jaar oud en reisde met mijn moeder mee om onze familie te bezoeken. Ik heb veel ooms en tantes. Ik weet nog dat we in Amsterdam logeerden. Voor zover ik weet hebben we Den Haag toen niet bezocht.”

“De reis riep sowieso een opwindend gevoel bij me op en ik keek mijn ogen uit. Vooral naar de treinen, de bussen en de trams. Het was overigens herfst en als kind uit de tropen vond ik het erg koud. Maar ik denk niet dat ik dat echt aan mijn moeder heb laten merken. In mijn herinnering heb ik zelfs een keer tegen haar gezegd dat ik het warm had en ze keek me verbaasd aan. Ze begreep er niets van.”

“In verband met mijn studie ben ik een aantal jaar geleden in Den Haag komen wonen. Op mijn eerste dag bij Station Hollands Spoor (HS) was ik even verbaasd dat de trams vlak voor de ingang langs reden maar dat is zo’n beetje de enige wanklank. Over het algemeen vond ik de mensen hier vriendelijker dan in de andere grote steden. Voorbijgangers zeiden goedemorgen tegen mij, glimlachten en keken blij terwijl ze me helemaal niet kenden. Het was een zonnige dag dus het zou best kunnen dat dit een positief effect had op de gemoedstoestand van de Hagenaars.”

“Ik ga graag naar de Grote Markt met mijn vriendinnen om bijvoorbeeld cocktails te drinken en gezellig te kletsen. Wat dat betreft vind ik Den Haag een perfecte mengeling van stadsleven en leven op een eiland als Sint Maarten. Alles kan je in deze stad in principe op loopafstand bereiken en je hebt hier het strand en mooie parken.”

Tegenbezoek?

“Reis naar Pic Paradis, de hoogste heuvel op Sint Maarten. Je hebt vanaf daar uitzicht op heel het eiland - ook aan de Franse kant - en de verborgen strandjes en de haven.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden