Johan Remkes ziet een duidelijke verbetering in het gedrag van de mensen.
Johan Remkes ziet een duidelijke verbetering in het gedrag van de mensen. (Foto: gemeente Den Haag)

Tientallen boetes maar meeste mensen houden zich aan richtlijnen

De afgelopen dagen zijn er in de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) op basis van de noodverordening enkele tientallen mensen beboet. Ze werden bekeurd omdat ze zich niet hielden aan de landelijke richtlijnen voor veilig gedrag ter bestrijding van het coronavirus. De boetes liepen op tot 400 euro. Meerdere ondernemers zijn op basis van een noodbevel gedwongen hun activiteiten met onmiddellijke ingang te staken. Toch ziet plaatsvervangend voorzitter van VRH, Johan Remkes, een duidelijke verbetering.

Den Haag - Het overgrote deel van de inwoners van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) houdt zich aan de landelijke richtlijnen. Mensen blijven thuis, werken daar en ouders begeleiden er hun kinderen die niet naar school kunnen. Als men even naar buiten gaat dan is dat alleen of met zijn tweeën. In winkels, op straat en parken leren we steeds beter voldoende afstand van anderen te bewaren. Overtredingen, en zeker de excessen, worden streng bestraft met de boetes en dwangsommen die onder de nieuwe noodverordening kunnen worden opgelegd.

Remkes ziet een duidelijke verbetering: "Van de chaos en daarmee gevaar voor de volksgezondheid die een eerder weekend ontstond omdat veel mensen dezelfde plannen hadden om ‘een frisse neus te halen’ was dit weekend in onze regio al geen sprake meer. Dit blijft de komende tijd overigens wel een belangrijk aandachtspunt voor de handhaving."

Er is nog steeds een aantal groepen dat zich onverantwoord gedraagt door met teveel mensen te dicht op elkaar te gaan staan of die oproepen doen via social media die er toe leiden dat de mensen die er gehoor aan geven in een gevaarlijke situatie belanden.
De afgelopen dagen zijn er in de VRH enkele tientallen mensen beboet, en dit zijn boetes tot 400 euro. Meerdere ondernemers zijn op basis van een noodbevel gedwongen hun activiteiten met onmiddellijke ingang te staken. Handhavers, zowel van politie als van gemeenten, delen kennis zodat een steeds duidelijker beeld ontstaat van de specifieke groepen die zich niet aan de regels wensen te houden en zichzelf en anderen in gevaar brengen en de plaatsen binnen de VRH waar zij zich met name verzamelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden