De regenboogvlag voor het stadhuis.
De regenboogvlag voor het stadhuis. (Foto: indebuurt.nl)

Den Haag hijst vandaag regenboogvlag voor transgenders

In het kader van de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit wordt vandaag, dinsdag 31 maart, voor het Haagse stadhuis de regenboogvlag gehesen. De dag geeft transgenders een gezicht.

Den Haag - Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de discriminatie en problematiek waarmee transgenders wereldwijd te maken hebben. Transgenderpersonen krijgen nog steeds veel te maken met vooroordelen, discriminatie, transfobie, ongelijke behandeling, maar ook verbaal en/of fysiek geweld. Zij hebben vaak een groot gevecht te leveren. Met zichzelf, met hun naasten en met de buitenwereld. Er is vaak sprake van schaamte, angst en onbegrip. Dit kan leiden tot depressie en eenzaamheid. Ook voor transpersonen kan de coronacrisis extra zwaar zijn. Zo kan de quarantaine eenzaam voelen. Transpersonen kunnen ook tijdens de coronacrisis bij Transgender Netwerk Nederland en COC Haaglanden terecht. 

Veilig

"In Den Haag moet iedereen zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen, ook transgenderpersonen”, dat zegt Bert van Alphen (wethouder emancipatie). Met het hijsen van de regenboogvlag vraagt wethouder Van Alphen aandacht voor transfobie, de verschillen in genderidentiteit, en emancipatie van transgenderpersonen.


I

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden