Door de aanleg van de aparte fietsbaan is het nu veiliger voor bewoners en bezoekers op de fiets.
Door de aanleg van de aparte fietsbaan is het nu veiliger voor bewoners en bezoekers op de fiets. (Foto: gemeente Den Haag)

Nieuwe rotonde in Scheveningen is klaar

De nieuwe rotonde op de kruising Westduinweg - Schokkerweg in Scheveningen is klaar. Hiermee is het havengebied beter bereikbaar geworden en de veiligheid verbeterd.

Den Haag - De kruising is een belangrijke verbinding tussen Scheveningen Haven en Scheveningen Dorp. Doordat de hellingbaan van de Dr. Lelykade is aangesloten op de nieuwe rotonde kan het vrachtverkeer van de Schokkerweg eenvoudig de Tweede Haven bereiken. Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit: “Er is een belangrijke verbinding voor Scheveningen gerealiseerd. Bovendien is het nu veel veiliger geworden voor fietsers en voetgangers. Helaas is het nu met de corona-crisis niet mogelijk om massaal te komen genieten van de zee en het strand. Later dit jaar kunnen hopelijk weer evenementen georganiseerd worden en zal het met mooi weer, als vanouds weer druk zijn in Scheveningen. Kom dan op de fiets of met het ov in plaats van met de auto. De rotonde maakt dit ook makkelijker door de betere doorstroming van het verkeer. En door de aanleg van de aparte fietsbaan is het nu veiliger voor bewoners en bezoekers op de fiets.” De rotonde maakt onderdeel uit van de verkeersvisie die de gemeente samen met bewoners en bedrijven heeft opgesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden