Foto: Indebuurt.nl

Haagse Markt gaat vandaag weer open

Nadat waarnemend burgemeester Remkes woensdag per direct de Haagse Markt sloot gaat deze vandaag om 9.00 uur toch weer open, maar wel in gewijzigde vorm. Zo staan er minder kramen en gaan toezichtouders ervoor zorgen dat mensen 1,5 meter afstand houden. 

Den Haag - De markt bestaat nu alleen nog maar uit foodkramen. Ook is er een verplichte looproute en is er nog maar één ingang: Hoflandplein en één uitgang: Hobbemaplein. Ook wordt er maar een beperkt aantal bezoekers binnengelaten. Verder staan de kramen straks ver van elkaar vandaag en toezichthouders zorgen ervoor dat mensen écht 1,5 meter afstand houden.

Waarnemend burgemeester Remkes besloot woensdag de markt in verband met de drukte en het negeren van de maatregelen rond het coronavirus te sluiten. Om nieuwe problemen te voorkomen zijn wat aanpassingen gedaan.

Veel inwoners van Den Haag halen hun etenswaren op De Haagse Markt. Daarom is de Haagse Foodmarkt op maandag woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur weer open. Op de markt mogen de ondernemers alleen voedingsartikelen verkopen, zoals vlees en vis, groente en fruit, noten en zuidvruchten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden