De professionele zorg in het nieuwe Kraamhotel in het centrum van Den Haag wordt geleverd door deskundige kraamverzorgenden
De professionele zorg in het nieuwe Kraamhotel in het centrum van Den Haag wordt geleverd door deskundige kraamverzorgenden (Foto: Kraamhotel HMC)

Kraamhotel HMC eerder open vanwege coronacrisis

De opening van Kraamhotel HMC aan de Jan Hendrikstraat in Den Haag is met ruim zes weken vervroegd. Doordat vrouwen na hun bevalling naar het Kraamhotel kunnen, kan de zorg in de ziekenhuizen extra worden ontlast.

Den Haag - Het nieuwe Kraamhotel HMC is donderdag 26 maart geopend. Het Kraamhotel is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen Haaglanden Medisch Centrum (HMC), Kraamzorg Rotterdam en het ibis Den Haag City Centre. Moeders die thuis of in HMC zijn bevallen, kunnen in Kraamhotel HMC een deel van hun kraamtijd doorbrengen. Zij krijgen 24 uur per dag professionele zorg van deskundige kraamverzorgenden. De partner kan op de kamer blijven overnachten.
De opening van Kraamhotel HMC is met ruim zes weken vervroegd. Door de stijging van het aantal ziekenhuisopnames van mensen die besmet zijn met het coronavirus wordt er momenteel een groot beroep gedaan op zorgmedewerkers. Doordat vrouwen na hun bevalling naar het Kraamhotel kunnen, kan de zorg in de ziekenhuizen door deze vervroegde opening extra worden ontlast. Bovendien kan in het Kraamhotel geconcentreerder en effectiever kraamzorg worden verleend dan thuis. Het Kraamhotel HMC is gevestigd in het ibis-hotel aan de Jan Hendrikstraat 10 in Den Haag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden