Bevrijdingsfestival in betere tijden. (Foto: Anneke Ruys)
Bevrijdingsfestival in betere tijden. (Foto: Anneke Ruys) (Foto: )

Streep door evenementen door coronacrisis

Alle evenementen en samenkomsten in Den Haag worden tot 1 juni 2020 verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt. Dit betekent dat er heel veel evenementen in Den Haag niet doorgaan. Indebuurt.nl zette de belangrijkste op een rijtje.

Den Haag - Zo gaat de viering van Bevrijdingsdag en het daarbij horende Bevrijdingsfestival op 5 mei dit jaar niet door. Ook de festiviteiten op Koningsdag zijn geschrapt. Dat betekent dit jaar geen muziekfestival Kingsworld en festival The Life I Live in Den Haag. De organisatie van de 62e Tong Tong Fair (28 mei tot en met 7 juni) bekijkt of het evenement alsnog in september kan doorgaan. Een enorme domper voor alle strandliefhebbers: de viering van het begin van het strandseizoen tijdens het Bon Fire Beach Festival in april is door de maatregelen afgelast. Dat geldt ook voor de Invictus Games van Prins Harry. Deze zomer dus geen Harry en Meghan in het Zuiderpark. En ook de Special Olympics Den Haag, het sportevenement voor mensen met een verstandelijk beperking, gaat niet door vanwege de coronacrisis.

Niet alleen blijven we voorlopig verstoken van evenementen en festivals, ook mooie tentoonstellingen in de musea gaan aan ons neus voorbij. Het Kunstmuseum en het Mauritshuis onderzoeken nu de mogelijkheid om hun tentoonstellingen eventueel te verlengen.

Verleden week kondigde ook de organisatie van het Varend Corso aan de versierde boten thuis te laten. Het corso stond weliswaar gepland voor donderdag 2 tot en met zondag 5 juli en op 4 juli ná de deadline van het huidige verbod op samenkomsten. Maar door alle maatregelen hebben werkgroepen en deelnemers niet genoeg tijd voor de voorbereidingen en opbouw. Daarnaast zijn de sierteeltsector en lokale ondernemers in een financiële crisis beland waardoor het volgens het bestuur ongepast is product- en financiële sponsoren te werven, schrijft de organisatie. Het Varend Corso wordt nu ‘verzet’ naar 1 tot en met 4 juli 2021. In 2020 zou het Varend Corso Westland voor het eerst door het centrum van Den Haag varen. Deze nieuwe route en dagindeling blijven staan voor 2021.

De evenementen waar ook alvast een streep door kan zijn: Le Marie Marche, Aircooled, Foodfestival JOY en North Sea Regatta. Of er een nieuwe datum komt is nog niet bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden