Foto: Pixabay

Eén Corona Huisartsenpost voor regio in HagaZiekenhuis

Patiënten in de regio Haaglanden die mogelijk besmet zijn met het coronavirus worden voortaan gezien op één centrale Corona Huisartsenpost van Hadoks. Dit is de bestaande huisartsenpost op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg. Na telefonisch contact met de huisarts kunnen de patiënten hier terecht.

Den Haag - Hadoks, HagaZiekenhuis en HMC Westeinde werken nauw samen om de zorg voor alle patiënten in de regio met (verdenking op) corona zo goed mogelijk te organiseren. Met de komst van één centrale Corona Huisartsenpost kunnen patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus gescheiden worden van niet-corona patiënten. Ook kan er efficiënt omgegaan worden met beschermingsmiddelen die nodig zijn voor de zorgmedewerkers.
Vanaf vrijdag 20 maart wordt het aantal consultkamers in de Corona Huisartsenpost in het HagaZiekenhuis van 6 naar 13 uitgebreid om lange wachttijden te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat patiënten geen contact met elkaar hebben, wordt hen gevraagd buiten (in de auto) te wachten tot zij worden binnengeroepen door de doktersassistente. Voorlopig zijn op de Corona Huisartsenpost voldoende kamers om patiënten te ontvangen. Ook Haaglanden MedischCentrum, locatie Westeinde, is goed voorbereid. Ook daar kan, als dat nodig is, een extra CoronaHuisartsenpost in gebruik worden genomen.
De twee andere huisartsenposten voor de regio Haaglanden, in HMC Antoniushove en HMC Westeinde, blijven beschikbaar voor nietcoronapatiënten.
Patiënten die denken besmet te zijn met het coronavirus worden gevraagd om niet naar de huisarts of huisartsenpost toe te gaan, maar altijd eerst telefonisch contact op te nemen met de eigen huisarts. Dit om te voorkomen dat andere mensen besmet worden. De huisarts bepaalt of de patiënt moet worden gezien door een dokter. Ook kunt u op internet de corona zelftest doen op www.moetiknaardedokter.nl/corona-test

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden