All-focus
All-focus (Foto: De Posthoorn)

Haagse marktlui willen financiële tegemoetkoming vanwege coronacrisis

In tegenstelling tot markten in Rotterdam en Dordrecht zijn die in Den Haag nog steeds open. Wel zien de marklui hun omzet door de coronacrisis dalen, meldt Het Platform Haagse Markt. Bij het stadsbestuur dringt de belangorganisatie dan ook aan op een financiële tegemoetkoming. Ook hoopt Het Platform dat in elk geval de voedselkramen open kunnen blijven.

Den Haag - De horecazaken zijn sinds zondag dicht en elke dag nemen meer detailhandels het besluit om tot begin april de deuren niet meer te openen. De Haagse markten zijn echter nog open. In een brief aan het Haags college meldt de woordvoerder van het Platform, Leen van Popering, dat dit met een reden is. Volgens hem wordt zo de voedselvoorziening voor veel Hagenaars veilig gesteld. Mocht het zover komen dat de markt toch wordt gesloten, maak dan een uitzondering voor de ambulante handel in voedsel, zo dringt Popering in zijn brief aan bij het college.

Verder hoopt de woordvoerder van de marktlui dat de gemeente Den Haag hen financieel tegemoet kan komen. Hij wijst erop dat uit angst voor het coronavirus klanten wegblijven. Dit betekent minder omzet, terwijl de huur, marktgelden en personeelskosten voor de ondernemers gelijk blijven. "Ik verzoek u om voor de duur van de coronacrisis, de marktgelden in ieder geval te verlagen en de verschuldigde huur kwijt te schelden bij het niet innemen van de standplaats."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden