Foto: De Posthoorn

Leerlingen zonder laptop kunnen aankloppen bij Stichting Leergeld

Scholen geven momenteel zo veel mogelijk onderwijs op afstand. Daarvoor is wel een laptop nodig. Leerlingen die zo'n apparaat niet hebben, kunnen - als de school hier niet in kan voorzien - met Ooievaarspas aankloppen bij Stichting Leergeld voor een laptop.

Den Haag - Na het besluit van het kabinet om scholen en kinderopvang te sluiten tot en met 6 april, zijn schoolbesturen in Den Haag aan de slag gegaan om onderwijs op afstand zo snel en zo goed mogelijk te organiseren. De gemeente en schoolbesturen hebben daarvoor een Taskforce in het leven geroepen. Een van de zorgen die in de Taskforce werd gedeeld, was een mogelijk tekort aan laptops bij een aantal leerlingen. Wanneer het scholen nu niet lukt hierin te voorzien, kunnen leerlingen met een Ooievaarspas zich ook melden bij Stichting Leergeld van de gemeente Den Haag. Hier kunnen zij een laptop of computer aanvragen voor onderwijs op afstand.
Onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer: “De noodzakelijke, maar ingrijpende maatregelen om het coronavirus aan te pakken, hebben grote gevolgen voor de manier van lesgeven in Den Haag. Basale benodigdheden, zoals bijvoorbeeld een laptop, zijn hard nodig. Leerlingen met een Ooievaarspas kunnen daarom terecht bij Stichting Leergeld voor een laptop of computer.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden