Ook wethouder Kavita Parbhudayal benadrukt het belang van de vaccinaties. Zeg alleen je afspraak af als jij (of je kind) ziek bent of klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, zo luidt het CJG-advies.
Ook wethouder Kavita Parbhudayal benadrukt het belang van de vaccinaties. Zeg alleen je afspraak af als jij (of je kind) ziek bent of klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, zo luidt het CJG-advies. (Foto: gemeente Den Haag)

Vaccinaties jonge kinderen gaan gewoon door

Ouders zeggen momenteel hun afspraken voor het vaccineren van kinderen af uit angst voor besmetting met het coronavirus. Jeugdartsen van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Den Haag drukken ouders echter op het hart: Doe dit niet. Het is nog steeds belangrijk dat kinderen hun vaccinaties krijgen.

Den Haag - Volgens de jeugdartsen is het niet nodig om uit angst voor besmetting met het coronavirus weg te blijven bij het CJG. Afspraken worden gespreid, zodat het in de wachtkamers heel rustig blijft en mensen op voldoende afstand van elkaar blijven.
“Die vaccinaties zijn ontzettend belangrijk. Alleen zo zorgen we ervoor dat ziekten als mazelen en kinkhoest niet kunnen uitbreken”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid). Zij bracht woensdagochtend 18 maart een bezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin in Escamp. Daar sprak Kavita Parbhudayal met jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen over de vaccinaties van jonge kinderen.
Het inenten van jonge kinderen blijft heel belangrijk. Zeg alleen je afspraak af als jij (of je kind) ziek bent of klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, zo luidt het CJG-advies.
Zie voor veelgestelde vragen ook de website van Centrum voor Jeugd en Gezin Den Haag: https://www.cjgdenhaag.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden