Het distributiecentrum toen er nog voldoende voedsel was om uit te delen.
Het distributiecentrum toen er nog voldoende voedsel was om uit te delen. (Foto: Voedselbank Haaglanden)

Klanten Voedselbank krijgen supermarktbon

Klanten van Voedselbank Haaglanden (Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk) krijgen tot 6 april 2020 een supermarktbon in plaats van een voedselpakket. Deze maatregel werd vandaag genomen nadat de Voedselbank maandag besloot de deuren te sluiten. Een een oplossing voor langere termijn wordt gewerkt.

Den Haag - De aanvoer van voedsel is onzeker geworden, de uitgifte is daardoor niet langer te garanderen. Bovendien is de Voedselbank niet in staat voldoende bescherming te bieden aan klanten en vrijwilligers.
Er zijn 1.500 Haagse huishoudens die normaliter een pakket van de Voedselbank ontvangen en 500 huishoudens uit Rijswijk en Zoetermeer. De supermarktbon wordt door de Voedselbank uitgedeeld aan de klanten van Voedselbank Haaglanden op de voor hen gebruikelijke tijden en uitgiftepunten.
"Het zijn moeilijke tijden voor alle vrijwilligers van de Voedselbank. Ongeveer 2.000 mensen uit Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk zijn afhankelijk van de Voedselbank. Ook tijdens de Coronacrisis hebben deze mensen recht op ondersteuning, daarom wordt het voedselpakket tijdelijk vervangen door de supermarktbon", aldus Bert van Alphen (wethouder Armoedebestrijding gemeente Den Haag).
Kijk voor meer informatie op de website van Voedselbank Haaglanden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden