Amedeo Cepparulo houdt van de open mentaliteit van de mensen in Den Haag (Foto: Peter van Zetten)
Amedeo Cepparulo houdt van de open mentaliteit van de mensen in Den Haag (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (184): ’Vreemden die tegen je praten’

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Amedeo Cepparulo uit Napoli, Italië.

Den Haag - “Bijna anderhalf jaar geleden ben ik samen met mijn vriendin vertrokken uit Italië omdat ik een beter leven wilde. Er is daar namelijk bijna geen werk voor jongeren. Bovendien zijn de opleidingen duur, net als de gezondheidszorg. Nu is er ook nog het coranavirus. Geloof me, Italië is heel mooi en dat geldt helemaal voor Napoli. Ik hou echt van de plek waar ik vandaan kom. De zuurstof die je daar inademt zal je terstond verliefd doen worden op die stad maar ik heb op dit moment te weinig vertrouwen om er te zijn.”

“De eerste keer dat ik in Den Haag was vroeg ik me af waarom ik niet eerder ben gekomen. In het centrum keek ik mijn ogen uit. Je hebt daar bijvoorbeeld mooie historische gebouwen, wat je in Napoli niet vaak ziet. Veel ga ik overigens niet uit. Het belangrijkste aan mijn leven in Den Haag is mijn werk en mijn vriendin. Soms gaan we naar Scheveningen voor een wandeling langs de boulevard of we gaan naar een restaurant.”

“Het leukst aan Den Haag vind ik de mensen. Op mijn werk zijn ze over het algemeen heel gezellig. Ook valt het me op dat ze hier in de stad gewoon tegen je beginnen te praten, ook al kennen je ze niet. Mijn vriendin en ik stonden bijvoorbeeld bij de tramhalte te wachten en ik was een beetje in gedachten. Een man viel het op en hij vroeg: ‘Gaat het een beetje?’ Van zo’n mentaliteit hou ik gewoon. Het doet me denken aan Napoli waar de mensen ook zo open zijn.”

“Ik weet niet hoe lang ik in Nederland blijf wonen. Ooit wil ik nog een keer de wijde wereld in trekken en reizen. Eerst wil ik naar Afrika. Dat lijkt me gewoon leuk. Ik heb verder altijd een droom gehad om nog eens naar Zuid-Amerika te trekken. Waarom weet ik niet. Misschien is het vanwege de zon en het strand van Copacabana. Het kan ook zijn vanwege Costa Rica."

Tegenbezoek?

“Ik ben een grote voetbalfan dus de eerste plek waar ik de Hagenaars naar toe breng in mijn thuisstad is het San Paola stadion. Daar speelt onze profvoetbalclub Napoli. Voor de meeste Napolitanen is het net een kerk en Marodonna is nog steeds onze Jezus. Af en toe bezoekt hij nog onze stad en dan valt het op hoezeer hij wordt aanbeden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden