Sjoerd is een liefhebber van Haagse trams (Foto: Peter van Zetten).
Sjoerd is een liefhebber van Haagse trams (Foto: Peter van Zetten).
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (183): 'Wolkjes als je uitademt'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Sjoerd Scot uit Sint Maarten.

Den Haag – “Ik krijg regelmatig commentaar over mijn naam. Bijvoorbeeld toen ik een keer met mijn moeder naar de bank ging. De dame achter de balie vroeg: ‘Dus je naam is Sjoerd?’ Ik zei ja. Toen vroeg ze of mijn ouders misschien Hollanders waren. Ik vertelde haar dat mijn moeder naast me stond. Ze keek haar aan en zei: ‘What were you thinking?’ Mijn moeder was echt geschokt. Niemand had haar ooit eerder zoiets over mijn naam gevraagd. Met mijn naam kom ik wel makkelijk door de grenscontrole, zeg ik altijd grappend.”

“De eerste keer dat ik naar Nederland kwam was ik vier jaar oud. Het was de maand januari en ik was hier met mijn moeder en broer. Hij kwam hier studeren en mijn moeder kwam helpen om voor hem een huis en een universiteit te vinden. Wat me is bijgebleven is dat het erg koud was. Daar was ik niet echt op voorbereid. Als je opgroeit in een land waar het altijd warm is en je reist naar een land waar je een wolkje uit je mond ziet komen als je uitademt, dan ben je wel even verbaasd.”

“Bijna drie jaar geleden ben ik hier zelf komen studeren. Ik volg een bachelor opleiding rechten aan de Haagse Hogeschool. Mooi aan Den Haag vind ik de infrastructuur. Ik ben ook een liefhebber van de Haagse trams. Die vind ik zo prachtig. Als je bijvoorbeeld naar Eindhoven reist zie je alleen maar bussen.”

“Naast mijn studie ben ik ook comedian, waar ik me nog steeds in ontwikkel. In het begin waren de reacties van het publiek niet altijd positief. Maar nu weet ik wat ik kan en hoe mensen op mij reageren. Ik ben vermoedelijk één van de jongste comedians in Den Haag. Daardoor hebben mensen soms het idee dat ik niet veel te vertellen heb of dat ik alleen maar penis- en seksgrappen kan maken. Dus als ik zo’n grap maak zorg ik er voor dat hij diepzinnig is en van hoge kwaliteit.”

 Tegenbezoek? 

“Ik wil de Hagenaars graag meenemen naar Sint Maarten en ze laten zien hoe het water van de oceaan er volgens mij moet uitzien. Dus dat het blauw en helder zou moeten zijn. Toen ik de eerste keer in Scheveningen mensen in de zee zag zwemmen was ik geschokt. Ik keek naar dat donkere water en vroeg me af of dat okay was. Op Sint Maarten vliegen vliegtuigen laag over het strand naar een vliegveld vlakbij. Het is spectaculair om te zien maar ook iets waar je nooit aan went."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden