Eugenia ziet haar verblijf in onze stad als een spirituele ervaring (Foto: Peter van Zetten).
Eugenia ziet haar verblijf in onze stad als een spirituele ervaring (Foto: Peter van Zetten). (Foto: )
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (181): 'Ik wist dat ik hier gelukkig kon zijn’

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Eugenia Indri uit Nimis, Italië.

Den Haag – “Ik kende niemand toen ik hier kwam wonen. Veel emigranten hebben ergens een kennis, vriend of familie waar ze de eerste tijd worden opgevangen maar ik was op mezelf aangewezen. In het begin logeerde ik in een hostel omringd door mensen van verschillende nationaliteiten. Ik had daar een goede tijd, daardoor miste ik Italië niet echt en kon ik mijn eigen ervaringen opdoen. Eigenlijk heb ik Den Haag willekeurig gekozen want ik was eerst in Amsterdam maar dat beviel me niet. Ik vind het daar te toeristisch en duur.”

“Een paar dagen na mijn komst liep ik naar buiten en ik ging in de buurt van het Malieveld op een bankje zitten. Een voor mij onbekende man begon vanuit het niets tegen mij te praten. Ik vertrouwde hem aanvankelijk niet maar al pratend realiseerde ik me dat het wel goed zat. Later liep hij met me richting het centrum en hij liet me het Binnenhof zien. Juist op dat moment ging de zon langzaam onder. Ik vond dat zo mooi! Op dat moment wist ik dat ik van deze stad hield. Ik had weliswaar nog geen baan en ook geen huis om te wonen maar plotseling voelde ik me minder alleen en had ik het vertrouwen dat deze plaats me veel te bieden had en dat ik hier gelukkig kon zijn. Sinds ik hier woon ben ik ook meer spiritueel geworden en zie ik de bedoeling achter de grote en de kleine dingen die in mijn leven gebeuren.”

“Dit is de stad vol expats en dat maakt het hier zo uniek. Ik ken inmiddels ook Scheveningen en loop graag langs het strand. Soms ga ik er midden in de wind staan en het is alsof ik dan geestelijk word gereinigd. Ik heb dan een heel lekker gevoel. Een ander mooi gedeelte van de stad vind ik het Zeeheldenkwartier, onder meer vanwege de knusse architectuur van de huizen.”

“In Italië heb ik gestudeerd aan de kunstacademie maar hier werk ik in de horeca want ik moet mijn brood verdienen. Ik zit er wel aan te denken om in de toekomst weer te gaan studeren maar dan iets van een sociale studie of psychologie want ik hou van de communicatie met mensen.”

Tegenbezoek?

“Reis naar Ramandolo, een gebied met ongeveer 10 huizen in mijn stad waar een zoete wijn wordt geproduceerd met een goudgele kleur. Het gebied ligt bovendien op een heuvel en het uitzicht is geweldig.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden