Ralf Sluijs (links) springt in de bres voor de skaters van MalieMadnezz. Hij heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur over het achterstallig onderhoud van hun skatebaan op het Malieveld
Ralf Sluijs (links) springt in de bres voor de skaters van MalieMadnezz. Hij heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur over het achterstallig onderhoud van hun skatebaan op het Malieveld (Foto: Hart voor Den Haag)

'Geef skatebaan Malieveld eindelijk lik verf'

De skatebaan op het Malieveld heeft zijn beste tijd gehad. De verf is afgebladderd en het logo van de reguliere gebruikers van de baan, MalieMadnezz is nog maar met moeite te zien. Door het ontbreken van de betonverf gebeuren ook regelmatig ongelukken. Hoog tijd voor een grondige opknapbeurt, vindt ook Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag.

Den Haag - Zelf trokken de jongens en meiden van de Stichting MalieMadnezz al eerder aan de bel bij de gemeente Den Haag. "We hebben de gemeente diverse keren gebeld en kregen ook telkens de belofte dat het opgelost zou worden. Helaas hebben we daarna nooit meer wat gehoord”, zegt fervent skater en bestuurslid van MalieMadnezz, Josy Falhaber. Samen met een ander bestuurslid en skater, Viktor Klerks benadrukt hij dat het niet alleen voor het oog jammer is dat de baan er zo gehavend bij ligt, het zorgt ook nog een voor gevaarlijke situaties. "Door het ontbreken van de betonverf gebeuren er regelmatig ongelukken."

Omdat de gewenste reactie van de gemeente - een opknapbeurt van de baan - uitbleef, schreven ze een brief naar Hart voor Den Haag raadslid, Ralf Sluijs. Sluijs nam een kijkje en kwam tot dezelfde conclusie als de skaters. “Deze skatebaan ligt er treurig bij en ongelukken liggen op de loer”  Zijn partij wil nu dat de gemeente de kwast ter hand neemt en de skatebaan weer in volle glorie herstelt. Sluijs:  “Het is hoog tijd dat de gemeente deze skatebaan een fatsoenlijke lik verf geeft! In de ruim tien jaar dat de baan er nu ligt is er nooit onderhoud geweest en dat is te zien, hij ligt er treurig bij en meer valpartijen en ongelukken liggen daardoor op de loer. Wij gunnen al die jongens en meiden hun mooie plek waar ze zoveel plezier beleven met elkaar. Het zou top zijn als de baan er voor het zomerseizoen weer helemaal mooi bij ligt”, aldus Sluijs. Hart voor Den Haag heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden