De overeenkomst wordt ondertekend door v.l.n.r. Jan de Jager (Trefpunt Laakhage), Marc Beste (gemeente Den Haag), Bies Sukul (Trefpunt Laakhage, voorzitter) en Yolanda Brouwer (Trefpunt Laakhage).
De overeenkomst wordt ondertekend door v.l.n.r. Jan de Jager (Trefpunt Laakhage), Marc Beste (gemeente Den Haag), Bies Sukul (Trefpunt Laakhage, voorzitter) en Yolanda Brouwer (Trefpunt Laakhage). (Foto: )

Trefpunt Laakhage als voorbeeld voor Molenwijk

Nog even en Trefpunt Laakhage heeft een stille waterpomp, zonnepanelen en glas-, gevel- en vloerisolatie. En daarme is het buurtcentrum straks één van de eerste duurzame gebouwen in de wijk.

Den Haag - Om dit doel te bereiken werd onlangs een intentieverkaring getekend door het bestuur van Laakhage en de gemeente Den Haag. Het betekende het startschot voor de installatie van onder andere de warmtepomp en zonnepanelen.
Afgelopen zomer werd als eerste stap naar verduurzaming een warmteplafond in Trefpunt Laakhage geïnstalleerd. De installatie is een pilot vanuit het project Nieuwe Energie en Groen in de Buurt van Duurzaam Den Haag. In dit project ondersteunt Duurzaam Den Haag het buurtteam Energierijk Molenwijk/Puntpark bij plannen rondom het aardgasvrij maken van de buurt. Bewoners en bestuur waren enthousiast over het plafond. Daarnaast startten er vorig jaar workshops inductiekoken in het wijkcentrum. Het bestuur van Trefpunt Laakhage wil nu dat hun buurtcentrum een voorbeeldfunctie krijgt in de transitie naar aardgasvrij wonen. Dankzij de overeenkomst met de gemeente kan deze ambitie nu ook echt verwezenlijkt worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden